Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
....

 

Ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας πόρων του ΕΣΠΑ λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίηση προγραμμάτων που διαχειρίζεται Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, προς του υπουργούς κκ. Ε. Λιβιεράτο και Κ. Χατζηδάκη.

Όπως επισημαίνει στην Ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης, τους τελευταίους οκτώ μήνες, το Κ.Α.Π.Ε. παραμένει ακέφαλο, καθώς τόσο ο Πρόεδρος όσο και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν παραιτηθεί, με αποτέλεσμα η πλήρης αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης και λήψης απόφασης.

Το γεγονός αυτό, επισημαίνεται στην Ερώτηση, έχει οδηγήσει στο «πάγωμα» προγράμματα που έχουν ήδη προκηρυχθεί, για τα οποία έχουν γίνει οι αιτήσεις και εκκρεμεί η αξιολόγηση και έκδοση των αποτελεσμάτων, θέτοντας πλέον σε σοβαρότατο κίνδυνο την υλοποίησή τους, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών του ΕΣΠΑ.

Επισημαίνεται ότι το Κ.Α.Π.Ε. διαχειρίζεται πλήθος προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έχουν ήδη προκηρυχθεί, όπως είναι το πρόγραμμα για τις βιοκλιματικές αναβαθμίσεις δημοσίων ανοιχτών χώρων, τα πράσινα δώματα σε δημόσια, τις πράσινες αγροτικές και νησιωτικές περιοχές, τα ενεργειακά ευφυή θεματικά μουσεία κ.α. Στη Ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν για ποιο λόγο επί 8 μήνες δεν έχει ορισθεί νέα διοίκηση στο ΚΑΠΕ και πώς πρόκειται να επιλυθούν προβλήματα που ανακύπτουν πλέον από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πρόοδο υλοποίησης πληθώρας προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για τα οποία το Κ.Α.Π.Ε. είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.).